OPEN Development BV is opgericht in 2012 door Bas Janssen en Jesse Bonjer. We zijn een onafhankelijke private vastgoedontwikkelaar en fondsmanager. Met de fondsen onder management financieren wij onze projecten. Onze strategie focust zich op de (her)ontwikkeling van duurzame stedelijke woongebouwen en gebiedsontwikkelingen. We zoeken naar een optimale balans in ontwikkeling, kwalitatief beheer en duurzaam rendement. Voor de groei nemen we grondposities in, nemen we deel aan (gemeentelijke) tenders, kopen we bestaand vastgoed en (her)ontwikkelen we voor onze fondsen. Op projectniveau kunnen wij samenwerkingen aangaan met partners (grondeigenaar, bouwer of zelfstandige ontwikkelaar) die behoefte hebben aan kapitaal en ontwikkelmanagement.

 
 
 

OPEN development B.V. heeft momenteel twee fondsen in beheer en is ingeschreven in het register voor uitgezonderde beheerders van beleggingsinstellingen op de AFM-website, als bedoeld in artikel 1:107 Wft. Op grond van artikel 2:66a, derde lid, onder b, van de Wft verplichting wordt periodiek gerapporteerd aan DNB.

Fund 1: BOLD

  • Opgericht: 2020

  • Aantal investeringen: 6

  • Gecommitteerd kapitaal: € 28M

  • Status: volledig geïnvesteerd, 1 exit

Fund 2: BOLD II

  • Opgericht: 2022

  • Aantal investeringen: 4

  • Gecommitteerd kapitaal: € 35M

  • Status: gedeeltelijk geïnvesteerd

 
 

Develop better places.


Vooruitgang gaat om beter. Beter is goed. Goed voor de mens, natuur en omgeving. En betere gebouwen en gebieden ontwikkelen kan alleen als alle belanghebbenden worden betrokken. Maar het begint altijd eerst bij de plek. Wat is de historie? Wat is her te gebruiken? Waar is behoefte aan? Bij aanvang van een ontwikkeling wordt een grondige analyse gemaakt en ontwerpend onderzoek gedaan waardoor wensen, beleid en ambities van alle belanghebbenden zichtbaar worden. Het onderzoekend ontwikkelen geeft richting aan de doelgroepen die er willen wonen, de gewenste voorzieningen, het woonprogramma, de stedenbouwkundige opzet en de gewenste uitstraling en architectuur. Door de gebouwen met betaalbare woningen ook te exploiteren, komt de plek tot wasdom. Het zorgt voor betere plekken waar mensen graag willen wonen. Maakt het duurzaam. En socialer. Kortom beter.